Om du har blitt utsatt for et overgrep og du trenger helsehjelp: Ta kontakt med nærmeste legevakt på 116 117. De hjelper deg med en gang, og setter deg i kontakt med nærmeste overgrepsmottak.

Om du har behov for øyeblikkelig beskyttelse og hjelp ring Politiet på 112. De vil gi deg beskyttelse og hjelp.

Om du har vært utsatt for et seksuelt overgrep eller seksuell trakassering tidligere og ikke har fortalt det til noen, er det likevel viktig å snakke med noen eller spørre om hjelp. Du skal ikke bære på vonde opplevelser alene. Om du er trygg på familien din, kan du fortelle det til mor og far, et søsken eller en onkel eller tante. Du kan også fortelle det til andre du stoler på i vennegjengen, på skolen, på helsestasjonen eller hos legen.

Om det ikke føles trygt, kan du ringe alarmtelefonen 116 111. Det er en alarmtelefon for alle barn og unge og åpen hele døgnet. Hvis du er over 18 år kan du ringe 800 57 000 som er landsdekkende døgnåpen telefon for overgrepsutsatte. Du kan være anonym når du ringer begge telefonene.

Det finnes også mange gode nettsteder og telefontjenester hvor du kan finne god informasjon, lese om tips og råd, og finne gode personer å snakke med. Her finner du en oversikt over de viktigste:

Oversikt over hvor du kan finne informasjon og noen å snakke med om du har vært utsatt for en seksuelt overgrep eller krenkelse.