Tilbake
Lek

Stolkappløp

5-10 min Tema: Gruppedynamikk Målgruppe: Medlemmer, Under 12 år

Om øvelsen

Denne leken kan du bruke på starten av et kurs for å varme opp deltagerne dine. Du kan også bruke den midt i et kurs for å skape et lite avbrekk og gi deltagerne mer energi. For å gjennomføre leken behøver du stoler til alle deltagerne og litt god plass i rommet. Leken passer for både små og relativt store grupper og fungerer med de fleste aldersgrupper. Vær obs på at dette er en fysisk øvelse som ikke passer for alle, bruk kun øvelsen hvis hele gruppa kan delta.

Slik gjennomfører du øvelsen

  1. Del gruppa inn i to omtrent like store lag, og gi dem to færre stoler enn de er deltagere på gruppa (er de 7 deltagere, får de 5 stoler). Plasser hele laget bakerst i rommet, og stell deg så opp i andre siden av rommet.
  2. Forklar at målet med leken er å få alle deltagerne og stolene over til bak der du står (så det må være litt plass bak deg), uten at noen er nær bakken. De må altså samarbeide om å hverandre og stolene over til andre siden av rommet.
  3. Noen løser dette ved å balansere flere på én stol og så sende stoler, andre hopper bortover. Si at dersom noen på laget er nær gulvet, må det laget stå helt bombe stille i 10 sekunder.
  4. Så sier du "klar, ferdig, gå", og mens deltagerne har kappløp, sjekker du at de følger reglene.
  5. Når ett lag er i mål, avbryter du leken og gratulerer!
  6. Hvis du har tid og lyst kan du kjøre flere runder. Og i den neste runden får de enda færre stoler å bruke (ta vekk 1 eller 2). Du kan også kjøre en 3. runde der du spør om de tror dette går an med enda færre stoler, og så fjerne enda flere. Det er utrolig hvor få stoler som faktisk trengs.