Tilbake
Lek

Sheriff

5-10 min Tema: Gruppedynamikk Målgruppe: Medlemmer, Tillitsvalgte, Under 12 år

Om øvelsen

Denne leken kan du bruke på starten av et kurs for å varme opp deltagerne dine. Du kan også bruke den midt i et kurs for å skape et lite avbrekk og gi deltagerne mer energi. For å gjennomføre leken behøver du ikke noe utstyr, men det er fordel med litt plass i rommet ettersom deltagerne skal stå i en sirkel. Leken passer for både små og relativt store grupper og fungerer med de fleste aldersgrupper.

Slik gjennomfører du øvelsen

  1. Still opp alle deltagerne i en ring. Kurslederen står i midten og er sheriff.
  2. Forklar reglene for aktiviteten: Den som står i midten er sheriffen, alle de som står i sirkelen er cowboyer. Sheriffen skal skyte cowboyene og former en pistol med begge hendene. Når sheriffen sikter på noen og sier pang så må den personen dukke. Dersom førstemann ikke dukker når hen blir skutt dør hen og er ute av leken. Hvis vedkommende rekker å dukke så kommer de som står på hver side av hen i duell med hverandre. De skal sikte på den andre og si pang så fort som mulig. Hvis han dukker fort nok så er det den av de to som sier pang sist som må ut (dvs den som blir skutt av den andre). Deltagerne som går ut setter seg på gulvet.
  3. Leken fortsetter til det bare er to deltagere igjen. Da forteller du at de to to siste skal ut i duell med hverandre. De stiller seg med ryggen mot hverandre med "pistolene ladet". Du gir beskjed om at de skal ta ett skritt for hvert tall du sier. Når du sier et tall som inneholder f.eks. sju (7, 17, 27, osv) så skal de snu seg fortest mulig, sikte og si pang! Den som er raskest vinner.

Varianter av øvelsen

Sheriff kan være en super lek å bruke for å lære navn! Da skal den som skyter si navnet til den de sikte på istedenfor pang, som både gjelder for sheriffen i midten, og for alle som gjør duell. For å vinne leken, blir det da et "poeng" for deltagerne å huske navnene til hverandre.