Tilbake
Lek

Tre bein i bakken

5-10 min Tema: Gruppedynamikk Målgruppe: Medlemmer, Under 12 år

Om øvelsen

Denne leken kan du bruke på starten av et kurs for å varme opp deltagerne dine. Du kan også bruke den midt i et kurs for å skape et lite avbrekk og gi deltagerne mer energi. For å gjennomføre leken behøver du ikke noe utstyr, men det er fordel med litt plass i rommet ettersom deltagerne skal stå i grupper rundt omkring i rommet. Leken passer for både små og store grupper og fungerer med de fleste aldersgrupper.

Slik gjennomfører du øvelsen

  1. Del deltagerne inn i grupper på omlag sju og sju
  2. Forklar at du vil rope ut et antall kroppsdeler. Hver gruppe skal til sammen ha det eksakte antallet kroppsdeler i bakken samtidig som de alle sammen tar på hverandre. Når de er klare må de rope ut. Den av gruppene som oppnår det først får poeng. Sjekk at alle har skjønt leken.
  3. Rop ut et antall kroppsdeler. Eks. Gruppa skal ha 2 skuldre, 7 føtter, 3 hender og to albuer i bakken. Ev bare rop ut et tall og de får bestemme selv hvilke kroppsdeler de vil bruke. Hvis du ikke har en liste på forhånd, der dette står, noter det mens/retter etter at du roper, så du husker hva du har bedt om.
  4. Når en gruppe mener de har klart det, sjekker du om det er riktig, og gir dem ett poeng. Noter poengene underveis.

Deltagerne synes ofte det er morsomt at det er konkurranse, selv om de bare vinner heder og ære. Det er også mulig å gjøre øvelsen uten å dele gruppa i to, men heller la hele gruppa samarbeide.